Yoga / Tacoyo

Yoga / Tacoyo

 

Josine van Zutven-Sterken

 

Even voorstellen..
Als yogadocente ben ik gekwalificeerd door de Do-In Yoga school van Claudia Heijdel in Amsterdam. Daarnaast heb ik de opleiding Perfect Pilates trainer en TACOYO trainer afgerond en ben ik bezig met de YIN Yoga opleiding. Ik integreer graag actieve, bewuste bewegingen, ademhaling en ontspanning in mijn yogalessen. Op deze manier wordt er ruimte gecreëerd om het fysieke, emotionele en energetische welzijn te verbeteren. In mijn yogalessen vind je een combinatie van Do-In Yoga, Pilates en Yin Yoga. Deze unieke, heerlijke combinatie maakt het voor mij de meest ideale les. Na ruim 15 jaar in het onderwijs als wiskunde-en gymdocente te hebben gewerkt, ga ik nu mijn hart volgen met mijn eigen bedrijf: STERKinbalans.

 

Yoga

Do-In Yoga is een Japanse vorm van yoga waarin het bewegen vanuit de Hara (buik) centraal staat. Om de energie in de meridianen door te laten stromen wordt gebruik gemaakt van speciale strekkingen, balansoefeningen, krachtoefeningen, mobiliserende oefeningen en behendigheid technieken. Deze worden gecombineerd met meditatie, aandachtsoefeningen en ademtechnieken. Met deze weloverwogen en doordachte bewegingsvorm word je zowel fysiek, mentaal als emotioneel steeds gezonder. Op alle vlakken kom je lekkerder in je vel te zitten: soepel, krachtig en stabiel in lichaam en geest. De theorie is gebaseerd op de leer van Yin, Yang en de vijf elementen.
De Pilatesoefeningen zijn vooral gericht op ‘Core stability’, body & mind, spieroefeningen, lenigheid en evenwicht.
De Yin oefeningen worden op een ontspannen manier een aantal minuten vastgehouden. Fysiek zijn de houdingen vooral gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en de gewrichten. Ze rekken dieper liggende spieren en maken onder andere het bekkengebied, de heupen en de wervelkolom los. De duur en de diepte van de houdingen helpen je naar binnen te keren en hebben een meditatief en rustgevend effect.

 

TACOYO

TACOYO staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Het is een intervaltraining op muziek, waarbij intensief bewegen telkens wordt afgewisseld met bewuste ontspanningsmomenten.
TACOYO is een combinatieles en maakt dankbaar gebruik van Pilates, Bodypump, Fitness, Core, Aerobics en oefeningen uit de fysiotherapie praktijk. Er worden geen pasjes of choreo gebruikt waardoor het zeer laagdrempelig is.

 

Kosten

10 strippenkaart € 85,00 (12 weken geldig)

 

Rooster                                                           Locatie

Dinsdag                                                       De Infabriek

9.30 – 10.30 Do-Yin YOGA                        Tuinstraat 13/15

19.30 – 20.30 TACOYO                               5427 PR, Boekel

21.00 – 22.00 Do-Yin YOGA

Woensdag

09.15 – 10.15 Do-Yin YOGA

19.00 – 20.00 Do-Yin YOGA

20.30 – 21.30 Do-Yin YOGA

Donderdag

9.00 – 10.00 TACOYO

19.30 – 20.30 TACOYO

Vrijdag

9.00 – 10.00 Do-Yin YOGA

10.30 – 11.30 TACOYO

 

Youtube Youtube Facebook Facebook Instagram